fbpx

Tájékoztató a bankkártyás fizetésről

Tájékoztatók, hírek és hasznos tippek bankkártyás fizetéshez kapcsolódóan

2021. február 17-től változik az online fizetés folyamata Magyarországon

Mit jelent mindez?

Az internetes betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlások belföldön és külföldön a pénzforgalmi jogszabályoknak (PSD2) megfelelően még biztonságosabbak lesznek.

Az új folyamatot erős ügyfél hitelesítésnek, azaz Strong Customer Authentication (SCA)-nak nevezzük, ami minden kártyakibocsátó Bank és kereskedő (bankkártya elfogadóhely) számára kötelező.

FONTOS: keresd fel a  bankkártyádat kibocsátó bank weboldalát és olvasd el az erről szóló tájékoztatókat. Szükség esetén módosítsd az internetes vásárláshoz kapcsolódó beállításaidat (pl. megerősítő telefonszám/üzenet beállítása, internetes vásárlási limit módosítása stb.).

Hasznos tudnivalók az online bankkártyás fizetésről

A bankkártya adataid a legnagyobb biztonságban maradnak, ha nálam vásárolsz.

A kártyás fizetés a OTP SimplePay (OTP csoport tagja) fizetési rendszerén keresztül titkosított csatornán keresztül történik. Ez azt jelenti, hogy a bankkártya adataidat én nem fogom megkapni és nem is kerül nálam sehol tárolásra. 

A NAGY CÉGEK IS EZT HASZNÁLJÁK: nem csak én választottam az OTP SimplePay fizetési rendszerét, hanem olyan nagy cégek is, mint az Allianz, Unicef, Szallas.hu, IBUSZ, TicketPro.

Simplepay logo

3 érv, hogy miért NEM érdemes “félni” az online kártyás fizetéstől

1. érv: Biztonságos

MINDEN banknak van “visszahívási” (szaknyelven chargeback) joga a terhelés után 24-48 óráig. Magyarul ha jogosulatlan terhelést látsz a számládon, csak jelzed a bankodnak és azon nyomban visszahívják az összeget a kártyádra.
Tehát teljesen kockázatmentes a vásárlásod valójában bármilyen oldalon, mert ha bárki is több pénzt von le tőled, mint amennyibe te magad beleegyeztél, könnyedén vissza tudod azt vonni.

2. érv: Az OTP Simple biztonságos felületén fizetsz

Tanácsadóként számomra a hitelesség és az etikus, példamutató magatartás az egyik legfontosabb alap értékrend. 2005. óta dolgozom a tanácsadói szakmában, ezért egyszerűen nem tehetem meg, hogy az eddig felépített ügyfélköröm, olvasóim és vevőim bizalmát eljátszom. Ez az oka, hogy mindent megteszek azért, hogy biztonságosan fizethess nálam. Alaposan körüljártam ezt a témát és számos fizetési szolgáltatóval történő egyeztetés után számomra a legmegbízhatóbbnak az OTP SimplePay fizetési rendszere bizonyult, ezért használom ezt én is.

A kártyás fizetés nem az én weboldalamon történik, nem nálam kell megadnod a bankkártya adataidat, hanem a rendszer átnavigál automatikusan az űrlap kitöltése után az OTP SimplePay (OTP csoport tagja) titkosított csatornán keresztül működő fizetési oldalára. Így már teljesen biztonságosan megadhatod a bankkártya adatokat, senki nem fogja látni azt (még én sem).

Az OTP SimplePay az OTP csoport tagja. Az OTP Csoport Magyarország legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja, amely további 8 országban is jelen van.

3. érv: Ugyanolyan, mintha egy boltban fizetnél Az internetes bankkártyás fizetés a közhiedelemmel ellentétben teljesen biztonságos. Semmivel sem kockázatosabb mintha egy szupermarketben fizetnél bankkártyával, azért amit vásárolsz. Adataidat akkor tudják ellopni, ha ismeretlen és gyanús oldalakon adod meg őket, úgy ahogyan a való életben is veszélyes odaadnod egy ismeretlen embernek a bankkártyádat. Az OTP SimplePay fizetési rendszere minden hivatalos kritériumnak eleget tesz. Az adataidat sehol senki nem tudja visszafejteni, kizárólag a saját bankod tudja felismerni, hogy a fizetési kérelmedet teljesíteni tudja. Ha további információkat szeretnél kapni az OTP SimplePay fizetési rendszeréről, amit én is használok itt a weboldalon a bankkártyás fizetéshez, akkor az alábbi linkre kattintva találod a hivatalos tájékoztatót. Letöltés: OTP SimplePay Fizetési tájékoztató (PDF-ben, új ablakban nyílik meg)

Kérdésed van? Segítek!

Ha bármilyen kérdésed van, amire ezen az oldalon nem kaptál választ, akkor írj nekem egy üzenetet a Kapcsolat oldalon keresztül és örömmel segítek.