fbpx

Ajánlott vállalkozói és marketing eszközök 2023.

A cikk lényege: az általam használt legjobb vállalkozói és marketing eszközök bemutatása 2023-ban. Ezeket találod itt: weboldal szerkesztés, webáruház készítés, webes grafikák, hírlevél küldés, online értékesítés, WordPress bővítmények, előfizetéses rendszer, automata számlázás, CRM és ügyfélkezelés.

Bevezető gondolatok

Az alábbi listát a saját szubjektív, szakmai véleményem alapján állítottam össze. Személyesen próbáltam ki és használom is MINDEGYIK vállalkozói és marketing eszközt, ami itt bemutatásra kerül. Olvasd el a rövid bevezetőt, majd a listát, hogy te is megtaláld a számodra legjobban működő marketing eszközöket 2023-ban. Ha kérdésed merült fel az itt olvasottakkal kapcsolatosan vagy segítségre van szükséged, akkor keress bizalommal!

Több, mint 15 éve vagyok vállalkozó, marketing tanácsadó és kivitelező. Össze sem tudom számolni mennyi szoftvert, applikációt teszteltem és használtam az évek során.

Külföldi cégek részere is szoktam beszámolókat adni és értékeléseket írni egy-egy marketing eszközről.

Ennek a tapasztalatnak köszönhetően mostanra már könnyen átlátok a csillogó felszínen vagy éppen a megtévesztő ajánlatokon.

Abban tudok neked segíteni ezzel a listával, hogy könnyebben elkerüld azokat a felesleges köröket, amelyekkel csak a pénzedet és az idődet pazarolnád el.

Mire van szükséged?

Minden vállalkozás működésében vannak kisebb-nagyobb eltérések. Emiatt könnyen lehet, hogy neked más tapasztalataid és kedvenceid vannak. Ez teljesen rendben van, hiszen ez egy szubjektív lista, amit a saját szakmai tapasztalataim alapján állítottam össze.

Emiatt tekints erre a listára egyfajta kiindulási pontként.

Rengeteg más eszköz és megoldás is létezik. Szerencsére bőven akad alternatíva és választási lehetőség, így mindenki meg tudja találni a számára legjobb megoldásokat.

Ugyanakkor pont a széles választási lehetőség okozza a nehézséget és a nagy buktatókat is. Rengeteg időt és pénzt lehet elpazarolni a felesleges körökkel… Sokszor látom, hogy még a haladó vállalkozók is könnyen el tudnak veszni a vállalkozói és marketing eszközök, applikációk tengerében.

marketing eszközök
A marketing eszközök térképe. Már több, mint 8000 marketing eszköz létezik. A kérdés, hogy ebből melyiket érdemes használnod? Forrás: Marketing Technology Landscape Supergraphic

Kinek és mikor érdemes az én ajánlásomat követnie?

Ha kezdő vállalkozóként olvasod ezt a cikket vagy még kevés tapasztalatod van ezen a téren, akkor mindenképpen csekkold le az általam javasolt marketing eszközöket.

Ezek a marketing eszközök nem csak nekem, hanem nagyon sok más vállalkozónak is beváltak és népszerűek.

Ha nem szeretsz szoftvereket tesztelgetni, akkor nem érdemes önállóan keresgélni, mert rengeteg időt és pénzt lehet így veszíteni a felesleges körökkel.

Ha a biztos megoldásra törekszel, akkor érdemes az általam javasolt listával elindulnod. Később pedig majd úgyis kialakul, hogy mi az, ami számodra a legjobb.

6+1 fontos szempont a vállalkozói és marketing eszközök kiválasztásához

Rengeteg választási lehetőség van, hiszen évről-évre megjelennek újabb és újabb  eszközök, módszerek és megoldások. Mindegyiket letesztelni lehetetlen küldetés.

Emiatt szükség van egy „elsődleges szűrőre”. Ha néhány kritériumot figyelembe veszünk, máris könnyebb dolgunk lesz.

Több olyan alapvető kritériumot határoztam meg, amelyeknek meg kell felelnie az adott eszköznek, applikációnak. Ez a „minimum belépő„, hogy egyáltalán időt szánjak a kipróbálásra, majd pénzt adjak ki érte.

Mondom is, hogy mi az az 5 legfontosabb szempont, amit mindig figyelembe kell venni, már az elejétől fogva…

Legfontosabb szempontok, ami alapján kiválasztom az eszközöket

+1 szempont opcionlisan: UX és UI

Szeretem azokat a vállalkozói és marketing eszközöket, amelyek nem csak funkcióiban kiváló, hanem megjelenésében is modern, letisztult és felhasználóbarát – azaz öröm használni.

Megjegyzés:

UX design: az angol „User Experience design” rövidítése, magyarul a felhasználói élményt értjük alatta.

UI design: az angol user interface szó rövidítése és a felhasználó felület kialakítását jelenti.

Egyre nagyobb szemponttá válik ez is, hiszen szuper dolog, ha úgy tudunk dolgozni, hogy a fenti kritériumokon túl, még örömteli és szórakoztató is a munka.

Ezt azonban soha nem lehet elsődleges helyre tenni.

Javasolt vállalkozói és marketing eszközök lista 2023.

Több kategóriába csoportosítom az eszközöket és ezen belül is igyekszem több választási lehetőséget ajánlani.

Itt van a folyamatosan bővülő lista: legjobb vállalkozói és marketing eszközök 2023.

Néhány ajánlásom partner linket (affiliate) tartalmaz. Ez azt jelenti, ha rajtam keresztül vásárolsz azzal mindketten jól járunk.

Neked ez extra díjkedvezményt jelent, ha az általam megadott linkre kattintva vásárolsz meg egy marketing eszközt, én pedig jutalékot kapok a vásárlásod után. A lényeg tehát, hogy olcsóbban tudsz hozzájutni rajtam keresztül, mintha lista áron vásárolnál. A korrektség érdekében, ezt mindent esetben jelzem az adott vállalkozói és marketing eszköznél. 

Tárhely + Domain név

sybell

Sybell.hu

Az egyik legjobb tárhely szolgáltató (hosting) Magyarországon. Jelenleg én is ezt használnom. Nagyon szimpatikus és segítőkész az ügyfélszolgálat, igazán gyors ügyintézésre lehet számítani garanciával. Minden fontos szolgáltatást megkapsz tőlük vállalkozóként. Bátran tudom őket ajánlani.

tarhely.eu

Tárhely.eu

Sokáig használtam ezt a szolgáltatót, így bátran merem ajánlani. Több ügyfelem is van, akik ezt használják a legnagyobb megelégedéssel. Ár-érték arányban jó választás.

Használd a kuponkódot tárhely és/vagy domain név vásárlásnál és további 5% kedvezményre leszel jogosult!

Kuponkód: KUPON84B5C50AE

siteground

Siteground

Az egyik legmegbízhatóbb és leggyorsabb nemzetközi tárhely szolgáltató. Domain név regisztrációra is van lehetőség. Az első éves díj nagyon kedvező, utána viszont drágább lesz ezért érdemes akár több évre előre is megvásárolni. 

Ha az általam megadott linken keresztül vásárolsz, akkor az aktuális akciós áron kapod.

Wordpress sablonok

elementor pro

Elementor Pro

Több, mint 8 millió weboldalon fut az Elementor.

Bármilyen weboldalt el tudsz vele készíteni egy vizuális szerkesztőben: sales oldal, feliratkozó oldal, blog, előfizetéses rendszer, webáruház stb.  Véleményem szerint gyorsan meg lehet tanulni a használatát és jelenleg jobbnak tartom a DIVI sablonnál. Az ingyenes verzió az „Elementor”, a fizetős verzió pedig az „Elementor Pro”. Az elérhető funkciókban van különbség. A fizetős verziót éves előfizetéssel tudod megvásárolni (nincs örökös licensz). 

divi elegant themes

Divi (Elegant Themes)

Közel 2 millió weboldalon használják a Divi sablont, ami már önmagában jót jelent. És valóban az egyik legjobb prémium WordPress sablonról van szó. Rendelkezik vizuális szerkesztővel, amivel gyönyörű weboldalakat lehet készíteni. Mostanában egyre többen kritizálják, de véleményem szerint néhány apróságot leszámítva semmi gond nincsen vele. Számomra ami zavaró volt, hogy egy hosszabb oldal szerkesztése közben a vizuális szerkesztő belassul.

Ettől függetlenül a mai napig szívesen ajánlom a DIVI sablont, de az Elementor sablont jelenleg jobbnak tartom. 

Wordpress bővítmények

woocommerce

WooCommerce webáruház

A WooCommerce a világ legnépszerűbb nyílt forráskódú e-kereskedelmi megoldása.

Az alap platform teljesen ingyenes és rugalmasan bővíthető prémium kiegészítőkkel. A nyílt forráskód miatt nem kell senki mellett elkötelezned magad.  Akár most indítasz vállalkozást, akár hagyományos üzleted van, a WooCommerce tökéletes megoldás lesz a számodra.

Webes grafika

canva

Canva

Online képszerkesztő program. Mióta ezt használom, nem is kell belépnem a Photoshop-ba. Az ingyenes verzió is elég jól használható, de érdemes előfizetni a PRO verzióra.

Bármilyen grafika készítésére használható: logo, közösségi média tartalmak, webes grafikák, szórólap, prezentáció stb.

flaticon

Flaticon

Rengeteg ikont és matricát tudsz letölteni díjmentesen. Az ikonok színét és méretét regisztráció után tudod módosítani. Hasznos dolog kiemelésekhez és illusztrálásokhoz a weboldalon, vagy egyéb grafikákban.

Jogtiszta fotók és képek

pexels

Pexels

Díjmentesen letölthető, jogtiszta fotók. Az egyik kedvencem, mert rengeteg fotó található rajta mindenféle témában.

unsplash

Unsplash

Másik kedvencem az Unsplash. Gyönyörű fotókat lehet itt találni díjmentesen.

pixabay

Pixabay

Régi-új kedvencem a Pixabay. Sokat fejlődött. Ma már nem csak fotókat, hanem illusztrációkat, vektor grafikákat, sőt még videót és zenét is le lehet tölteni díjmentesen, de a felhasználási feltételekre érdemes figyelni, hogy a szerzői jogokat ne sértsd meg.

E-mail marketing + CRM

mailpoet

MailPoet

Ha WordPress weboldalt használsz, akkor érdemes kipróbálnod a Mailpoet hírlevél küldő rendszert. Teljesen beépül a WordPress-be és össze tudod kapcsolni a WooCommerce (webáruház) vásárlásokkal is. Használhatod a hírlevél küldéshez a saját szerveredet, vagy a MailPoet saját e-mail küldő szervereit. Díjmentesen ki tudod próbálni 1000 feliratkozóig és havi 5000 kiküldött levélig. Ezt követően is nagyon kedvező díjjal tudsz előfizetni a Prémium csomagokra.

Salesautopilot

SalesAutopilot

Nagyon sokoldalú hírlevél küldő, CRM és E-commerce rendszer. Ha valaki kifejezetten magyar szoftverekkel és eszközökkel szeretne dolgozni, akkor jelenleg úgy gondolom, hogy ez egy jó választás. Annak ellenére, hogy sok éve használom, úgy látom, hogy a fejlesztések nagyon lassan haladnak pedig egy marketing szoftver esetében ez egy különösen fontos szempont. Ár-érték szempontjából véleményem szerint túl van árazva, egy kicsit lehetne olcsóbb.

MailerLite

MailerLite

Könnyen megtanulható e-mail marketing eszköz. Ingyenes csomaggal el lehet kezdeni feliratkozókat gyűjteni és hírleveleket küldeni. A prémium csomagok ár-érték arányban szerintem nagyon jók, főleg ha valaki szűkösebb költségkerettel rendelkezik. Sajnos olvasható több rossz vélemény is erről a szolgáltatóról, de én még nem tapasztaltam a felsorolt negatívumokat.

ActiveCampaign

Active Campaign

Az egyik legjobb e-mail marketing és CRM szoftver. Jelenleg 2 hetes próba időszak után nincsen lehetőség díjmentes használatra. Az legolcsóbb csomagban benne van minden fontos funkció, ami a legtöbb kezdő vállalkozó számára szükséges. Később azonban át lehet váltani a nagyobb csomagokra, ahol már CRM funkciót is kapsz, ez azonban már zsebbenyúlós történet.

Bankkártya elfogadás + Számlázás

SimplePay

SimplePay

OTP Bankcsoport tagja az online fizetési megoldásokra jött lére. Megbízható szolgáltató, sokan ismerik, így nem kell magyarázni miért biztonságos ezen keresztül fizetni.

Stripe

Stripe

A Stripe egy nemzetközi szolgáltató, ami lehetővé teszi a bankkártya elfogadást a weboldaladon. Annyiban más, mint a SimplePay, hogy amerikai szolgáltató lévén a bankkártya adatok megadása a saját weboldalon történik és nem irányít át a bank oldalára a rendszer automatikusan. Ez a magyar piacon még viszonylag új trend, de a tapasztalatom szerint ezt is szeretik a vásárlók.

Szamlazz.hu

Számlázz.hu

Az egyik legjobb magyar tulajdonú online számlázó program. Többféle csomag közül lehet választani, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet ár-érték arányban. Jól integrálható (“összeköthető”) például a SalesAutopilot-tal vagy a WooCommerce webáruházzal, így automatizálni lehet a számlázást. Ennek viszont sajnos külön díja van még a havi előfizetésen felül, az árazása pedig nem túl korrekt. Összességében azonban egy megbízható szolgáltatás, amit szívesen ajánlok.

Videózás + Podcast

Camtasia

Camtasia

Képernyő felvételek készítésére használható program. Magyarán rögzíti a képernyődön történő eseményeket és a hangodat miközben te magyarázol (pl. oktató videó során). Lehet benne előre felvett videókat is szerkeszteni, de nem ez az elsődleges funkciója. Gyorsan megtanulható a használata, megbízható. Fizetős szoftver, ingyenes kipróbálási lehetőség van.

Vimeo

Vimeo

A videóid tárolására használhatod, egy viszonylag kedvező díjért cserébe. Könnyű a használata, a lejátszó megjelenése és beállításai is módosíthatók. A Youtube azért nem jó megoldás, mert az egy videó-megosztó, a Vimeo pedig biztonságosan tárolja a videóidat. 

A Vimeo-ra feltöltött videóidat nem fogják tudni akárhova beágyazni és megosztani, nem fogja a saját tárhelyed méretét csökkenteni és lassítani a honlapodat, valamint le tudod korlátozni a lejátszást a saját weboldalad domain címére.

Van már képernyő rögzítő funkció is benne, de ez nem veszi fel a versenyt a Camtasiaval. Kizárólag egyszerűbb magyarázó videók felvételére alkalmas. Amiben viszont kiváló az maga a videók tárolása és ezért is ajánlom a figyelmedbe.

Wordpress bővítmények

Learndash

LearnDash

Ha te is szeretnél hozzám hasonlóan online kurzusokat készíteni, akkor szükséged lesz egy LMS-re (learning management system) is, amit WordPress bővítményként kell telepíteni. Véleményem szerint jelenleg a LearnDash a legjobb választás ebben a témában. 

Egyéb kedvencek

Összefoglalás

Ez a lista az általam, napi szinten használt vállalkozói és marketing eszközöket tartalmazza.
Mivel a vállalkozások működésében vannak kisebb-nagyobb eltérések, ezért nem lehet egy univerzális, mindenki számára „megfelelő” marketing eszköz listát készíteni. Lehet, hogy más a célod vagy más tapasztalattal rendelkezel, így más eszközöket és applikációkat fogsz használni. 

Ezt a vállalkozói és marketing eszközök listát segítségként és kiindulási pontként osztottam meg. A célom, hogy számodra ne kelljen felesleges köröket futni, ezáltal időt és pénzt tudjál megtakarítani.

Ha bármilyen kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, akkor keress bizalommal!

Tartalomjegyzék

Csatlakozz a Marketing Klub Facebook-csoporthoz

További hasznos és inspiráló tartalmakat osztok meg a Facebook csoportomba. Csatlakozz és itt tudunk beszélgetni is!

Galántai Gergely vállalkozófejlesztő - marketing tanácsadó - vállalkozás - online marketing - weboldal készítés
Galántai Gergely

weboldalkészítő, marketing tanácsadó

A cikk szerzője

Több, mint 15 éve foglalkozom weboldalak készítésével és online marketing rendszerek kivitelezésével. 

A legkülönfélébb tevékenységű vállalkozások indításában és fejlesztésében vettem részt marketing tanácsadóként, így széleskörű tapasztalatra tettem szert. Végzettségem szerint közgazdász vagyok. Emellett számos magyar és külföldi marketing képzést végeztem el az évek során. 

Itt a weboldalon többféle vállalkozói témában készítek cikkeket, útmutatókat és oktatóanyagokat – teljesen kezdőtől, egészen a haladó szintig. Ha személyes segítségre van szükséged keress bizalommal!

Kérdésed van? Vedd fel velem a kapcsolatot és örömmel segítek!

Biznisz-kör olvasólista

Most díjmentesen tudsz csatlakozni. Rendszeresen küldök e-mailben hasznos tartalmakat vállalkozás, marketing, weboldal készítés és vállalkozói önfejlesztés témakörökben.

🔒 Adataidat bizalmasan kezelem. Soha nem küldök SPAM üzeneteket és bármikor leiratkozhatsz.
A gombra való kattintással megerősíted, hogy az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat megismerted és elfogadod.