fbpx

17 döntő érv, ami miatt a WordPress weboldal a legjobb megoldás

A cikk lényege: 17 érvet soroltam fel, ami miatt bátran ajánlom a WordPress weboldal használatát az új honlapod elkészítéséhez vagy a meglévő lecseréléséhez.

Olvasási idő: 17 perc | Tartalomjegyzéket az oldal alján találod.

A WordPress weboldal az egyik legjobb marketing eszköz

Még a 2000-es évek elején, amikor az első weboldalakat készítettem nagyon bonyolult és időigényes feladat volt egy honlapot megcsinálni. Akkor még nem volt WordPress weboldal és sokkal nehezebb volt a weboldal készítés, mint manapság.

Akkoriban még nagyon kevesen foglalkoztak weboldal készítéssel, mert magas szintű szaktudást igényelt. A bonyolult kódsorok között kellett kiigazodni, ami nagyon lelassította a munkát. Sokszor csak teltek a napok és vakartam a fejem, hogy hol lehet a hiba a rendszerben.

Sokszor csak “programozónak” vagy “informatikusnak” hívták azokat az embereket, akik honlap készítéssel foglalkoztak. 😅

Majd 2003-ban jött a WordPress weboldal és minden megváltozott!

Egy vállalkozó NEM akar napokat eltölteni weboldal kódolással, de még csak várni sem szeretne arra, hogy valaki más megcsinálja neki súlyos összegekért.

A WordPress weboldal végre megoldást hozott erre a problémára.

Manapság így rengeteg időt, pénzt és energiát lehet megspórolni vállalkozóként, amit más dolgokra lehet fordítani.

Magyarországon a 2010-es évek után kezdett egyre népszerűbbé válni a WordPress weboldal készítés.

Ma már nem kérdés, hogy meg tudod-e tanulni a weboldal készítést; mert nem kell hozzá semmilyen különleges készség vagy szaktudás.

Egy WordPress weboldal készítés, ma már nem mondható különleges készségnek, de nagyon is megéri megtanulni, mert rengeteg időt és pénzt tudsz így megspórolni.

A folytatásban megosztom veled azt a 17 döntő érvet, ami miatt a WordPress weboldal használatát választottam, és ami miatt neked is érdemes elgondolkodnod ezen. Még akkor is, ha már rendelkezel valamilyen más típusú honlappal.

Wordpress weboldal sablonok kiválasztása

Érdekesség: 2023-ban az interneten található honlapok 42,7%-a WordPress-t használ (ez több, mint 455 millió weboldalt jelent). Forrás: Popupsmart.com

1. Ingyenes a használata

Az egyik legjobb dolog, hogy maga a WordPress weboldal, mint tartalomkezelő rendszer teljesen ingyen van. Ezzel el tudod készíteni a céges weboldaladat, blog oldaladat vagy akár egy teljes értékű webáruházat is építhetsz rá.

A WordPress díjmentesen letölthető a hivatalos oldalról.
Magyar nyelven is elérhető és letölthető a wphu.org weboldalról.

Nem kell attól tartanod, hogy fizetős lesz, ugyanis…

A WordPress a 2003-as megjelenésétől, tehát a kezdetektől 100%-ban díjmentes és ezen nem is akarnak változtatni a készítők.

A WordPress weboldal telepítése

A WordPress úgy működik, hogy a saját webtárhelyedre kell telepíteni és a saját domain címeden lesz elérhető a honlapod. Ez kb. egy 5 perces feladat.

Annyit hozzá kell tenni, hogy a tárhelyért és a saját weboldalad domain címének használatáért fizetni kell.

Ezek a költségek minden más esetben is felmerülnek, kivéve az ingyenes honlapoknál (pl. Wix, Blog.hu), de ezek nem felelnek meg azoknak a kritériumoknak, hogy vállalkozóként használd.

WordPress weboldalhoz tárhely és domain cím vásárlása

Ehhez én a Sybell nevű magyar szolgáltatót ajánlom. Én is náluk vásároltam a weboldalamhoz a tárhelyet és a domain címet.

Nézd meg az árakat: Ide kattintva tudsz náluk tárhelyet és domain címet vásárolni.

Szerintem ár-érték arányban a legjobb megoldás. Ha máshol van már neked a tárhely és a domain címed, az sem probléma. Korábban nekem is egy másik szolgáltatónál volt és nagyon egyszerűen, gyakorlatilag pár órán belül át tudtam költöztetni a weboldalamat és a domain címemet is. 👍

2. Könnyű elindítani és megtanulni a WordPress használatát

A WordPress mindig is nagy hangsúlyt helyezett az egyszerű és könnyen megérthető használatra.

WordPress 5 perces telepítés leírása

Többféle módon fel lehet telepíteni a saját tárhelyedre a WordPress-t. Mindegyik megoldás egyszerű és gyorsan megvan.

WordPress telepítés leírása:

1. lépés: le kell töltened a WP-t a hivatalos oldalról,

2. lépés: fel kell másolni a webtárhelyre,

3. lépés: el kell indítani a telepítőt,

4. lépés: követed a telepítőt értelemszerűen (itt kell majd megadni a felhasználónevet és jelszót, amivel később be tudsz jelentkezni).

Ennyire egyszerű és nagyjából tényleg csak 5 percet vesz igénybe.

Sőt! Van ennél gyorsabb megoldás is!

A legtöbb tárhely szolgáltató ma már biztosítja a saját adminisztráció felületén (cPanel) az “egy kattintásos” telepítést.

Ha sikerült feltelepíteni, akkor a bejelentkezést követően egy letisztult, könnyen átlátható és logikusan felépített belső felületet (adminisztrációs vagy más néven back-end felület) fogsz látni:

Wordpress adminisztraciós felület bemutatása

Itt tudsz olyan beállításokat megadni, mint a weboldalad kinézete, de innen tudsz új oldalakat és blog bejegyzéseket is létrehozni.

A WP működését tényleg könnyű átlátni és nem okoz nehézséget a használata.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak egyszerű dolgokra képes.

Azzal a kijelentéssel miszerint a WordPress weboldalaknak korlátozottak a funkciói, én egyáltalán nem értek egyet. Mire ennek a cikknek a végére érsz, te is látni fogod, hogy mennyire sok lehetőség rejlik benne.

Elfogult vagyok, mert több, mint 10 éve használom a WordPress-t, és nem akarok túlzásokba esni ezzel kapcsolatban. Viszont amire kisvállalkozóként szükséged lehet, és felmerül benned ötletként, azt szinte biztos, hogy a WordPress-ben meg fogod tudni csinálni.

Egyébként számos nagyvállalat is használja a WordPress-t, mint például a Sony Music, Playstation Blog, CNN Press Room, Disney Books, Microsoft News, TED Blog.

Szerintem, ha ezeknek a nagyvállalatoknak megfelel a WordPress, akkor nekünk is. Kár ezen vitatkozni. 😅

3. A saját igényeidhez és céljaidhoz tudod alakítani

A WordPress nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van arra, hogy a saját igényeihez és céljaihoz alakítsa a weboldalát.

Egyrészt bele lehet nyúlni a WordPress tartalomkezelő kódjába, így szabadon alakítható és módosítható. Ez most még lehet, hogy nem csigázott fel annyira hiszen valószínűleg te sem akarsz kódsorokat írni.  Számodra sokkal izgalmasabb dolog ennek a végső eredménye.

Egyre több fejlesztő cég van, akik a WordPress-hez készítenek úgynevezett bővítményeket (angolul plugin), amivel további plusz funkciók válnak elérhetővé.

A bővítmények használatával pedig a határ a csillagos ég!

Van egy jó ötledet?

Szinte biztos, hogy meg fogod tudni csinálni a honlapodon valamilyen bővítmény használatával!

Néhány funkció, amit különböző bővítményekkel tudsz megvalósítani:

 • hírlevél feliratkozó űrlap
 • kapcsolatfelvételi és üzenetküldési űrlap
 • időpont foglalási rendszer
 • bankkártyás fizetési lehetőség
 • közösségi média megosztás
 • popup (felugró) ablakok
 • statisztikák a weboldalad látogatóiról
 • fotó galéria
 • webáruház funkciók

… és még sok-sok más dolog.

A bővítmények többsége ingyen elérhető, de vannak olyan fejlesztések, amelyek már pénzbe kerülnek. Ezt mindig az adott fejlesztőnek kell fizetni és nem a WordPress-nek.

Érdemes alaposan körbenézni, mert tényleg szinte minden díjmentesen elérhető; csak legfeljebb elsőre nehezebb megtalálni.

A bővítmények közül pedig érdemes csak azokat letölteni, amit ténylegesen használsz is. Nem kell feleslegesen terhelni a weboldalt.

4. Grafikus nélkül is gyönyörű weboldalakat készíthetsz

A WordPress megjelenése előtt igencsak korlátozott lehetőségek voltak arra, hogy igényes legyen egy weboldal megjelenése. Rengeteg időbe került egy-egy grafikai elem elkészítése is.

A legtöbb esetben sablonos megoldások születtek, amiknek az eredménye az volt, hogy sok esetben szó szerint ugyanúgy néztek ki a weboldalak, csak a szöveg meg esetleg a fotók voltak mások.

Szerencsére manapság különösebb grafikai és webdesign szaktudás nélkül is nagyon klassz és kreatív megoldásokat lehet létrehozni.

Ez pedig elvezet minket a WordPress másik fő eleméhez, a “sablonokhoz” (angolul theme).

WordPress sablonok a profi megjelenéshez

A magyar nyelvű “sablon” fordítást én nem szeretem használni, mert félreértésre adhat okot. 

A sablonról az juthat az eszünkbe, hogy ugyanolyan lesz a weboldalunk megjelenése, mint sok másiknak. Ez azonban a WordPress esetében nem teljesen igaz.

A sablonra a WP esetében érdemes úgy tekinteni, mintha megbíznál egy grafikust, aki előre elkészítené a honlap főbb grafikai megjelenését (pl. színek, elrendezések, betűtípus stb.). A sablonokat viszont te bármikor könnyedén tudod a saját elképzeléseid szerint alakítani.

Így végül egy teljesen egyedi megjelenésű honlapod lesz.

Gyakorlatilag mindent át lehet szerkeszteni, ami nem tetszik és bármit meg lehet tartani a sablonból, amiről úgy gondoljuk, hogy szép vagy hasznos lehet.

Ingyenes és fizetős (prémium) WordPress sablonok

A sablonok között is vannak ingyenesek és fizetős verziók. 

A legnépszerűbb prémium, azaz fizetős sablonok: Elementor és a Divi.

Én ezeket használom és ajánlom az ügyfeleimnek is.

Ezek már olyan sok kiegészítő funkcióval rendelkeznek, hogy inkább oldalépítőnek (page builder) nevezik és nem sablonnak. Az Elementor pedig már nem is a sablonok menüpontban található, hanem a bővítményekben. Ez így elsőre talán bonyolultan hangzik, de a cikknek a végére meg fogod érteni. 😉

A lényeg, hogy ezekkel teljesen egyedi megjelenésű weboldalt tudsz készíteni, amiből szinte biztos, hogy nem lesz még egy ugyanolyan.

Az én weboldalam, amit most olvasol az Elementor használatával készült.

5. A weboldal készítés sosem volt ennyire egyszerű (Vizuális szerkesztő)

A legtöbb ember nem akar megtanulni weboldalakat kódolni, és ez szerintem teljesen érthető.

A WordPress weboldal erre is ad lehetőséget.

Régebben egyfajta kényelmetlenség volt, hogy elkülönült a belső szerkesztő felület és a külső megjelenés (amit a weboldal látogatói látnak).

Tehát szerkesztés közben nem pontosan azt lehetett látni, amit a weboldal látogatója látna.

Emiatt a belső felületről folyamatosan át kellett váltani a külső megjelenésre. Az állandó mentés, valamint a ki-be lépkedés a belső és a külső felület között körülményes volt és lassította a munkát.

Vizuális szerkesztő

Ezt a problémát először külső fejlesztő cégek oldották meg az úgynevezett “vizuális szerkesztővel” (angolul visual editor vagy page bulider). Így már nem kellett váltogatni a belső és külső nézet között.

Weboldal szerkesztése közben azt látod, amit a látogatók.

Ez a funkció egyébként benne van az Elementor és a Divi nevű sablonban is, amit korábban említettem.

Úgy tudsz szerkeszteni egy weboldalt, hogy közben látod is a végső megjelenést és elrendezéseket.

Személy szerint nagyon örülök ennek a funkciónak, mert így még gyorsabban lehet dolgozni. A fennmaradó időben pedig még többet lehet foglalkozni például marketinggel vagy szövegírással.

6. Biztonságos

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyire lehet biztonságos egy ilyen rendszer.

A WordPress fejlesztői nagyon sok erőfeszítést tesznek ennek érdekében. Folyamatosan – szinte naponta – adnak ki újabb frissítéseket, amikkel még jobbá és még biztonságosabbá teszik a működést.

Természetesen előfordulnak biztonsági hibák a WordPress esetében is, amiket a támadók, hackerek kihasználhatnak.

A legtöbb esetben viszont nem erről van szó. 

Sok olyan apró dolog van, amit az adott felhasználónak vagy weboldal tulajdonosnak kellene betartania a biztonságos működés érdekében.

Ezekre érdemes odafigyelned, hogy biztonságos legyen a weboldalad

Erre nem kötelez senki, de ha nem tartod be az alapszabályokat, akkor biztonsági kockázatnak teszed ki a weboldaladat. Ez a biztonsági kockázatok pedig számos bosszúságot, idő- és pénzveszteséget okozhatnak.

Érdemes betartani a következő alapszabályokat:

 • mindig tartsd naprakészen a WordPress-t, rendszeresen frissítsd a bővítményeket és sablonokat is,
 • csak azokat a bővítményeket telepítsd fel, amiket használni is fogsz,
 • kizárólag megbízható bővítményeket (plugin) és sablonokat (theme) töltsél le és kapcsolj be a WP-hez,
 • ismeretlen vagy gyanúsnak tűnő oldalakról ne tölts le semmilyen kiegészítőt a WordPress-hez,
 • használj bejelentkezésnél erős jelszavakat: legyen benne kis- és nagybetű, speciális karakter és legalább 8-15 karakter hosszú, valamint rendszeresen frissítsd a jelszavadat
 • kerüld az “admin” felhasználónevet és ennek a szinonímáját,
 • talán túlságosan is evidens, de ne add meg sehol senkinek a saját bejelentkezési adataidat; helyette hozz létre korlátozott jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókot (pl. grafikusnak, szövegírónak nem kell adminisztrátori jogosultság)
 • érdemes további extra védelmet biztosító bővítményt feltelepíteni
 • rendszeresen készíts biztonsági mentést, így könnyen vissza lehet állítani a weboldalt egy esetleges feltörtést követően és nem fog elveszni mindened.

Ha ezeket a főbb szabályokat betartod te is, akkor már egy jelentős lépést tettél a weboldalad biztonsága érdekében.

7. Keresőoptimalizált (SEO) weboldalt tudsz készíteni

A WordPress weboldalakat alapvetően „szereti” a Google, mivel letisztult forráskóddal rendelkezik.

Persze ez még önmagában nagyon távol áll a keresőoptimalizálástól, de fontos a továbbiak szempontjából. Az, hogy van egy WordPress weboldalad, még nem jelenti azt, hogy rögtön a Google találati lista elejére fogsz kerülni.

Vannak viszont olyan bővítmények, amiket fel tudsz telepíteni és segítenek a keresőoptimalizálás során. Útmutatást adnak és megmondják, hogy milyen szempontok alapján írd meg az oldalad szövegét és a bejegyzéseidet.

A keresőoptimalizálás (SEO) egy elég ingoványos téma, amibe sok kezdő vállalkozó elsüllyed és rengeteg időt pazarolnak el vele. Ez egy hosszú távú marketing stratégia, így nem lehet csak erre alapozni a látogatókat és a vevőszerzést.

8. Reszponzív weboldal, mobil-barát megjelenés

A WordPress-el készített weboldal, minden képernyő méreten és mobil eszközön szépen fog megjelenni.

A reszponzív megjelenés ma már alapkövetelmény.

Ennek ellenére még mindig nagyon sok weboldal nem jelenik meg megfelelően például a mobil telefonokon vagy a tableteken.

Ez főleg a régen elkészített weboldalakra jellemző.

Az átállás viszont azt jelenti, hogy újra kell tervezni és szerkeszteni a teljes weboldalt, ami igencsak időigényes és költséges feladat.

Ha már néhány éves a weboldalad, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni a WordPress weboldalra történő váltáson. Így a reszponzív funkciót alapból megkapjuk, például egy Elementor használatával.

Szerkesztés közben látni fogod, hogy a különböző eszközökön (pl. nagy monitoron, mobilon, tableten) hogyan fog majd megjelenni a weboldalad. 

Ha pedig valamilyen oknál fogva a mobiltelefonodról akarod szerkeszteni a weboldaladat, akkor azt is megteheted. A belső (back-end) felülete is reszponzív, így szépen megjelenik tableten és mobilon is. Ha nem is a legjobb megoldás így szerkeszteni egy weboldalt, de a lehetőség megvan – például egy szöveg gyors átírására, javítására.

9. Nincs elköteleződés senki irányába

Ahhoz, hogy jobban megértsd miért is ez az egyik legfontosabb pont, képzeld el a következőt…

Szerződést kötsz egy weboldal készítő céggel, akik a saját fejlesztésű rendszerükben dolgoznak, aminek nem adják ki a forráskódját.

A laikusoknak ez nem sokat jelent, azonban nagyon is lényeges dolog lehet a későbbiek során…

Képzeld el, hogy elkészült a honlapod, amivel nagyon meg vagy elégedve.

Pár hónap múlva eszedbe jut, hogy szeretnél rajta néhány módosítást.

Ekkor azonban kapsz egy olyan árat a módosításra, amitől leesik az állad. Vagy azt mondják neked, hogy 2 hét múlva lesz csak kész, mert most nem érnek rá megcsinálni.

Jogosan döntesz úgy, hogy akkor inkább keresel valaki mást, aki majd megcsinálja helyettük olcsóbban és gyorsabban.

Ekkor azonban egy nagyon kellemetlen helyzet áll elő a számodra: nem fogják kiadni a weboldalad forráskódját (mivel ez az adott cég szellemi terméke), így bármilyen további fejlesztés lehetetlenné válik nélkülük.

Hiába van új webesed, aki megcsinálná a módosításokat olcsóbban vagy gyorsabban; nem fog hozzáférni a weboldal minden funkciójához még adminisztrátori jogosultsággal sem.

Ezzel szemben a WordPress nyílt forráskódú, így bármikor válthatsz weboldal szerkesztőt és marketingest. Nem leszel kiszolgáltatva senkinek, egy jelentősebb áremelés vagy vita esetén.

Ha most tervezel új weboldalt ez az egy dolog már önmagában egy nagyon nyomós érv. Ha pedig már van weboldalad, ami nem WordPress, akkor érdemes kiszámolnod, hogy megéri-e egy esetleges váltás, mint bent ragadni egy kényelmetlen helyzetben.

10. Videót és Podcast-ot is tudsz rajta csinálni

A WordPress teljes mértékben támogatja a különböző média formátumokat (videók, hangok, képek stb.).

Lehetőséged van arra, hogy egy Youtube linket beillesztve az rögtön videó formátumban jelenjen meg. Ugyanígy be tudsz rakni podcast (audio) hanganyagokat is, például a SoundCloud-ról.

Ha nem akarod, hogy egy külső szolgáltató oldaláról „ágyazódjon” be a videó vagy a podcast, akkor arra is van lehetőség, hogy a saját tárhelyedre feltöltve oszd meg a honlapodon.

Az olyan sablonok, mint a Divi vagy az Elementor ezen kívül képes saját lejátszó megjelenítésére, amit át is tudsz méretezni. Így kisebb vagy nagyobb lejátszókat tudsz megjeleníteni attól függően, hogy mi illeszkedik jobban a weboldalad arculatához.

11. WordPress weboldal webáruházként is működik

A WordPress egy nagyon rugalmas és jól alakítható keretrendszer. Készíthetünk vele blog oldalt, céges bemutatkozó honlapot vagy akár egy webáruházat is. 

Az egyik legjobb dolog az, hogy kezdetben lehet egy sima blog oldalad. Ha vállalkozó leszel, akkor ezt a blog oldalt, tovább fejlesztve egy céges bemutatkozó honlapra alakíthatod. Ha pedig már vannak termékeid, amiket szeretnél értékesíteni, akkor webáruházzá tudod alakítani és bővíteni.

Az egyszerűbb funkciók benne vannak a WordPress-ben, ami viszont nincs, azt külső bővítmények bekapcsolásával tudjuk megvalósítani.

A webáruház számos olyan funkciót tartalmaz, amit egy hagyományos weboldalhoz felesleges lenne használni. Emiatt nincs is benne alapból a WordPressben.

Ha webshop-ot szeretnél, akkor olyan funkciókra lesz szükséged, mint például a kosár, termékek megjelenítése, szűrők, megrendelő űrlap, pénztár stb. Ezt a WooCommerce webáruház bővítmény bekapcsolásával érheted el szintén ingyenesen.

Egy WordPress weboldal lehet akár webáruház is. Ehhez le kell tölteni a szintén ingyenes WooCommerce kiegészítőt.

Ezáltal kapod meg azokat a plusz funkciókat, amitől webshopként használhatod.

12. Összekapcsolható más üzleti szoftverrekkel

Vállalkozóként nagy valószínűséggel szükséged lesz egy hírlevél küldő rendszerre.

Számos magyar és angol nyelvű hírlevél küldő rendszer közül választhatsz. A legnépszerűbbek (Mailchimp, ActiveCampaign stb.) képes arra, hogy kapcsolódjon a WordPress weboldallal közvetlenül, de gyakorlatilag minden hírlevél küldő rendszert használni tudsz (az űrlap forráskód beillesztésével).

Ezen kívül pedig számos más üzleti megoldás összekapcsolható.

Például bankkártya elfogadást is tudsz integrálni a weboldalra (pl. SimplePay).

Összekapcsolhatod ezek után a fizetést egy számlázó programmal (pl. Szamlazz.hu).

Ha szeretnél statisztikákat kapni a weboldaladról, akkor a Google Analytics rendszerét szintén be tud kapcsolni.

Ez csak néhány funkció, amiből már jól látszik milyen széles körű felhasználásra ad lehetőséget a WordPress.

13. A legújabb webdesign trendek szerint

A WordPress-ben a sablonok használatával mindig a legújabb trendeknek megfelelő megjelenést tudsz kialakítani a weboldaladon.

Előre elkészített elrendezések (angolul: layout) ezreiből tudsz válogatni.

Ezek a layout-ok olyan grafikai és arculati megjelenést biztosítanak, amit profi grafikusok és marketingesek készítettek.

Régen egy-egy átalakításért nagyon komoly összegeket kellett kifizetni a webdesigner-nek, és jellemzően sokat kellett rá várni. Manapság a WordPress weboldalon pár kattintás, minimális utómunka és alapjaiban újul meg az egész megjelenés; ráadásul ingyen vagy egy minimális költségért cserébe.

14. Felhasználók kezelése, jogosultságok

Lehet, hogy számodra ez még kevésbé érdekes, de amint nagyobb forgalma lesz a weboldaladnak vagy webáruházadnak, máris egy igazán értékes funkcióvá válik a felhasználók jogosultságának a kezelése.

Lehet, hogy lesz külön marketingesed, szövegíród, termékfeltöltőd vagy grafikusod. Az is lehet, hogy külön ember lesz arra, hogy a webáruházban lévő megrendeléseket és adminisztrációkat kezelje.

A jó hír, hogy nem kell mindenkinek teljes hozzáférést adni, hanem a WordPress képes kezelni a felhasználókhoz kapcsolódó különböző jogosultsági szinteket.

Így mindenki csak a számára fontos és nélkülözhetetlen részekhez vagy beállításokhoz fog hozzáférni. Nem kell attól tartanod, hogy valamit véletlenül elállítanak vagy elrontanak.

15. Időzíthető tartalmak

Ez egy hasznos funkció, amivel már találkoztál például a Facebook-on is. Az előre elkészített blog bejegyzéseid megjelenését előre be tudod ütemezni.

Így akár előre tudsz dolgozni és nem kell a gép előtt ülnöd, ha egy tartalmat egy meghatározott időpontban akarsz publikálni.

Ezt a funkciót nem csak a bejegyzéseknél, hanem az oldalaknál is használhatod. Ez akkor lehet hasznos, ha egy kampány kezdetéhez szeretnéd igazítani a terméked megrendelési oldalát és a megjelenésének az időpontját.

16. Könnyen találsz segítő társakat, ha elakadnál

Egyedül vágsz bele a WordPress weboldal készítésébe? Ha igen, akkor könnyen lehet, hogy elakadsz majd valahol. De semmi gond!

Rengeteg fórum, Facebook csoport jött létre magyar nyelven is, ahol fel tudod tenni a kérdésedet. Nagy valószínűséggel találni fogsz olyan embereket, akik már korábban megoldották azt a problémát, amire éppen keresed a választ és a megoldást.

Mivel több millió ember használja a WordPress-t a világon, ezért angol nyelven biztos, hogy találsz megoldást, ha rákeresel a Google-ben.

17. A weboldalad a saját tulajdonod lesz

A WordPress már nem csak egy sima tartalomkezelő. Nagyon sok vállalkozó számára a fő bevételi forrásuk csatornája, ahonnan származnak a megrendelések.

A weboldaladnak támogatnia kell a vállalkozásodat az új vevők megszerzésében, a terméked vagy a szolgáltatásod bemutatásában és a bizalom kiépítésében.

A weboldal az egyetlen hely, ami a saját tulajdonodban van.

A Facebook oldal, ahol nap, mint nap posztolsz, nem a tiéd, hanem a Facebook tulajdona.

A Youtube csatornád, ahova feltöltöd a videóidat, szintén nem a tiéd, hanem a Google tulajdona.

Ezek fontos elemei a marketingnek, de a Facebook oldaladat és a Youtube csatornádat bármikor törölhetik különösebb indoklás nélkül és akár több hónap vagy év munkád teljesen odaveszett.

Emiatt tekints úgy a honlapodra, mint az online marketing rendszered ledönthetetlen bástyájára.

Indítsd el minél előbb és fejleszd folyamatosan.

A WordPress megad neked minden funkciót, hogy a weboldaladdal sikereket érj el, és bevételt termeljen a vállalkozásodnak.

Összefoglaló és záró gondolatok

Közel 20 évvel ezelőtt készítettem el az első honlapomat, és több, mint 10 éve az első WordPress weboldalt.

Az eddig megszerzett tapasztalataim alapján, ebben az írásomban 17 érvet soroltam fel, ami miatt bátran ajánlom a WordPress weboldal használatát az új honlapod elkészítéséhez. Ha pedig a meglévőt akarod lecserélni, nagy valószínűséggel a fenti érvek miatt szintén jó választás a WP.

Ha nem vagy biztos benne, hogy valóban neked való-e a WordPress, akkor írj nekem, tedd fel a kérdéseid és segítek.

A cikk tartalomjegyzéke

Ajándékok e-mailben

💎 Csatlakozz Te is azokhoz az emberekhez, akik rendszeresen olvassák a leveleimet, megkapják az ajándék tudásanyagokat és változást indítanak el az életükben.

🔒 Adataidat bizalmasan kezelem. Soha nem küldök SPAM üzeneteket és bármikor leiratkozhatsz.
A gombra való kattintással megerősíted, hogy az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat megismerted és elfogadod.