Kezdem azzal, hogy egy ideje foglalkoztat a Mesterséges Intelligencia (MI) témaköre és egy nagyon jó cikket olvastam a napokban, ami már inkább tanulmánynak nevezhető.

Roppant jó összefoglalót kapunk mindarról, amit a Mesterséges Intelligenciáról (AI – Artificial Intelligence) tudni KELL!!! Amikor a témába belekezdtem ezen a ponton még én is jókat mosolyogtam és nevettem… DE…

Ma még keveseknek van fogalma arról, hogy mi is valójában az AI (magyarosan MI) és arról, hogy ez már napjainkban is szinte észrevétlenül behálózza életünket.

Arról meg még kevesebben tudnak, hogy ez a fejlődés merre tart és mi lesz a következménye.

A tanulmány a közeli jövőbe mutat, és azt taglalja, hogy a következő 2-3 évtized olyan robbanásszerű fejlődést fog hozni, ami a mai ember számára teljesen felfoghatatlan.

Nos, aki úgy gondolja, hogy hagyjuk meg ezt a témát a sci-fi rajongóknak, tudósoknak és a műszaki szakembereknek az nagy tévedésben van. Ez a jövőnk, ami már el is kezdődött.

Sajnos a történetnek van egy nagyon erős negatív oldala is, ami azt taglalja, hogy ezzel a fejlődéssel akár a saját sírunkat ássuk…

Ettől függetlenül, ami a közeljövőben biztos érinteni fog minket az már most körvonalazódni látszik.
Aki ismer, az tudja, hogy régóta foglalkozom tanácsadással vállalkozások számára. Amiről most szó van, az egy olyan technológiai és technikai fejlődés, ami egy óriási változást fog eredményezni a cégek életében is. De erről majd egy másik alkalommal.

Az eredeti cikk itt olvasható angolul:

The AI Revolution: The Road to Superintelligence